Chae Open Sport Cup – 2019

Varför erbjuda en tävlingsform som är gratis?
Idrotten vet att möjligheterna för deltagande är kritiskt för att nå framgång både nationellt som internationellt. Genom att skapa en tävling för sportens framtida stjärnor säkerställer vi att så många som möjligt kan vara med och uppleva en tävling som ger en enorm glädje, nya kamrater, gemenskap och öka chanserna att fler barn & föräldrar inser vikten av ”Ett livslångt idrottande”. Vi vill skapa en känsla av att ”Vi måste komma tillbaka till denna tävling nästa år & näst år & nästa år…
Idag saknas det en bred återkommande tävling med pool-system för miniorer & kadetter, nybörjare, i Sverige – Som dessutom är helt gratis att delta i!
I enlighet med strategi 2025 enligt Riksidrottsförbundet skall den svenska idrottsrörelsen verka för ett Livslångt idrottande. Svensk idrott ska vidareutveckla verksamheten så att barn, unga, vuxna och äldre väljer att idrotta i förening under hela livet. Svensk idrott ska nå fler idrottsliga framgångar internationellt.
Vi vill skapa en tävlingsform som är ny för svensk WT Taekwondo. En Pool-tävling där deltagaren är garanterad utökat deltagande mer än på de traditionella tävlingar som finns idag, vi vill skapa ett mervärde i tävlingen och för deltagarna.

Det skall vara en prestigelös tävling där alla får vara med inom Svenska Taekwondo unionens regler.
Tävlingens ledord skall vara: Det skall vara roligt att delta!
Alla deltagare skall få diplom och medalj i syfte att bidra till att deltagarna skall vilja medverka i ytterligare tävlingar i Sverige. Vi vill bidra till att deltagarna skall få intresse att ingå i ett livslångt idrottande genom att skapa en positiv kultur och attityd kring tävlingsdeltagande.

Vår uppmaning till dig som Coach och förälder:
Kom ihåg att våra barn inte är elitidrottande vuxna!
Vårt ansvar ligger i att uppmuntra båda spelarna till att vilja stanna kvar och fortsätta sin utveckling inom vår sport – Det måsta vara roligt att delta! Glädje och gemenskap är ledorden i vår tävling, snälla hjälp oss att uppnå detta genom att ha en hjälpande och glädjespridande attityd under vår dag tillsammans.

Citat från Riksidrottsförbundet:
Alla vuxna som leder barnidrott måste komma ihåg att tävling inte är målet utan en del av utvecklingen. Utveckling tar tid och alla har sin unika resa. Genom att göra resan till målet, istället för tvärtom, så ökar vi chanserna att får fler att fortsätta vara aktiva samtidigt som chanserna till framtida framgångar ökar avsevärt.
Barn ska också vara med och forma sitt eget idrottande. Det är viktigt att fråga barn och unga vad de tycker och lyssna på svaren.

Varmt välkommen till vår gemenskap!
//Styrelsen för Chae Taekwondo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *