EBIB – Ensamkommande Barn i Balans

Vi på Chae Taekwondoklubb i Malmö driver numera ett projekt kallat EBIB – Ensamkommande Barn i Balans.

Det övergripande syftet med EBIB- projektet är att förebygga ohälsa och utanförskap samt ge förutsättningar för delaktighet och funktionell gemenskap bland ensamkommande barn och unga, genom ett brett samarbete mellan flera föreningar, organisationer, ungdomsgårdar samt kommunala verksamheter i Malmö. Målet med projektet är att under tre år nå och engagera 600 ensamkommande barn och unga, för att öka deltagarnas kunskap kring kost och hälsa och jämställdhet. Deltagarna ska ges möjlighet att hitta en egen aktivitet som passar varje individ, och delta regelbundet i att öka sin fysiska aktivitet och bli en del av den ordinarie föreningsverksamheten. Projektet vill ge deltagarna tillgång till nätverk och sociala plattformar genom kamratskap och deltagande och dessutom utbilda 20 ungdomsledare i målgruppen.

Redan idag samarbetar vi med flera föreningar i och omkring Malmö. Bland annat; MFF Spontanfotboll, Hikari-Do, Limitless, Malmö FBC, Malmö Uppfinnarförening, Malmö Rugbyklubb, BK Fox, MHFS & Malmö Historiska Fäktsällskap.

Information om deras verksamheter går att finna på vår Facebook sida: EBIB på Facebook

För frågor om projektet kan man med fördel kontakta Christian Woxell:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *